Seminaari eläväksi digillä


Korkeakoulujen IT-päivät 20 – 21.10 keräsi 535 osallistujaa sadasta eri organisaatiosta. Päivien ohjelma oli tosi antoisa ja ohjelmalinjat (tietohallinto, teknologia ja opetus/tutkimus) hyvin profiloituja. Ensimmäisen päivän keynote-puheenvuorot – Taneli Tikka digitalisaatiosta ja Kari-Matti Lehti innovaatioiden tietosuojasta – pistivät osallistujien ajattelun heti kärkeen ripeästi liikkeelle. Digitalisaatio ei ole osa jotakin oppiainetta, kuten esim. tietojenkäsittelyä, vaan kokonaisvaltainen muutos tavassa elää arkea, opiskella ja tehdä työtä.

Perinteisesti isoissa seminaareissa osallistujat ovat melko passiivisia esitysten kuuntelijoita – tosin joku kirjoittaa muistiinpanoja ohjelmalehtisen kulmaan ja tauoilla käydään antoisia keskusteluja. Tyhjäksi jäävät yleensä seminaarisalien eturivin penkit ja osallistavia workshoppeja on harvoin. It-päivien hastagilla #itpaivat ei kovin paljon twiittailtu. Itselläni on tapana tehdä muistiinpanoja iPadiin, ottaa valokuvia keskeisistä esitysdioista ja viestiä Twitterissä kiinnostavista asioista. Asioita on hyvä pistää digimuistiin jatkokäyttöä varten. Pettymys oli, että hyviä esityksiä ei jaettu avoimesti tapahtuman nettisivulla jälkikäteen, vaikka me osallistujat saimmekin osan esityksistä ladattavaksi itsellemme. Korkeakoulujen tulisi levittää tietoa mahdollisimman avoimesti ja vapaasti!

Seminaarien puhujien nettiläsnäolon merkitys on mielestäni kasvanut viime aikoina. Hyvin usein googlaan, mitä lisätietoja löytyy kiinnostavasta esityksestä tai puhujasta. Melko epäilyttävältä alkaa tuntua, jos puhujalla ei ole ammatillista profiilia missään netin palvelussa, hän ei bloggaa tai twiittaa eikä hänen pitämistään esityksistä näy jälkeäkään. Hyvin on saatu osaaminen salattua 🙂

laru_IT2015

Jari Laru @LaruX puhui teknologiatuetusta oppimisesta ja opetuksesta. Hänen esityksensä löytyy netistä https://sway.com/RJ-E-SRcKIJqYm28

Bett 2015 opetusteknlogiamessuilla tammikuussa käytettiin korkeakoulujen ohjelmalinjaan osallistuvien aktivoimiseen ja esitysten jakamiseen Glisseriä. Teknisesti ohjelmassa oli ainakin tuolloin vielä puutteita, mutta idea oli hyvä – saimme appsin avulla omiin mobiililaitteisiimme esitysten diat sekä mahdollisuuden esittää kysymyksiä ja kommentteja. Erilaisten digitaalisten seinäratkaisujen avulla saadaan osallistujien kommentit ja keskustelut näkyväksi reaaliaikaisesti.

– Irma

Irma

Mainokset
Kategoria(t): Uncategorized. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

4 vastausta artikkeliin: Seminaari eläväksi digillä

 1. irmam sanoo:

  Kiitti 🙂

 2. Ville T. sanoo:

  Oman esitykseni jaoinkin jo Twitterissä, mutta tuolta se löytyy: http://tinyurl.com/att-areena-vt Siellä on myös yksi aiempikin esitys suunnilelen samasta aiheesta.

  Ville

 3. irmam sanoo:

  Kiitos. Et turhaan puhunut it-päivillä avoimemmasta tieteestä 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s