Oppimistilat tukevat pedagogisia valintoja


Kävin tutustumassa Turun Normaalikoulun, Norssin uudistettuun opiskelu- ja työympäristöön. Esittelykierroksen eRappu-verkostolle tarjosi @jarisjolund . Koulun 85 luokkahuonetta ja 30 muuta opetustilaa oli pistetty kokonaan uusiksi pedagogiikka ja opiskelijat edellä. Tilat on otettu käyttöön tammikuussa 2017.

IMG_1762

Rehtori Veli-Matti Hakanen ja TVT-opetuskäytön suunnittelija Jari Sjölund Turun Norssin luokassa.

 

IMG_1766 (1)

Pedagogiikka on ollut tärkeimmässä roolissa Norssin tilasuunnittelussa. Tiloissa opiskelee lapsia alakoulusta lukioon.

Luokkahuoneiden kalustus Norssissa on modulaarinen, niin että opettaja voi helposti sen hetken tarpeiden mukaan  järjestää oppimistilan joko suljetuksi tai avoimeksi aulaan aukeavaksi tilaksi. Jokaisella opiskelijalla ja opettajalla on henkilökohtainen päätelaite ja langaton verkko on saatavilla kaikkialla. Jokainen luokka on varustettu kosketusnäytöllä, passivinäytöllä ja dokumenttikameralla. Tarpeen tullen luokkaan tuodaan lisäksi fäppitaulu, valkotaulu tai vaikkapa liikuteltava makerspace vaunu. Erikoistilojen varustelu on huippuluokkaa, kuten esim. auditorio, musiikkiluokka, kädentaitoluokat, kotitalousluokat. Pistorasioita on joka luokassa n. 30 kpl eri tavoin seinille sijoiteltuna.

IMG_1761

Luokkien näyttöjä voi ohjata luokan kannettavalla tai omalla laitteella. Apple TV mahdollistaa lisäksi langattoman näytön.

IMG_1764

Tiloihin on sijoitettu myös kalusteita, joissa voi yksin keskittyä opiskeluun. 

IMG_1772

Digitaalisuuden hyödyntäminen näkyy joka puolella koulussa. Näillä välineillä tutkitaan ja analysoidaan kasvien kasvua.

IMG_1777

Kädentaitoluokissa on huippuvarustelu.

Turun Norssi on hienosti kunnostanut kaikki oppimistilansa ja pystynyt standardoimaan digitaaliset esitys- ja työvälineet. Talossa on helppo myös opetusharjoittelijoiden pistäytyä opettamassa kun kaikkialla on yhtenäiset ja selkeät ohjeet laitteiden käytöstä. Rehtorin mukaan kaikki on mennyt uudistuksessa hienosti, tosin 3-4 v päässä odottava laitekannan päivitys vähän jännittää, koska kaikki laitteet vanhenevat samanaikaisesti.

Vierailu antoi eväitä oman ammattikorkeakoulun oppimistilojen #digi2020 tavoitteiden mukaiseen kehittämiseen. Meillä oppimistilojen suunnitteluun otetaan pedagogiikan lisäksi mukaan TKI ja aluekehitys-yhteistyö. Pedagogiikan tarpeita tällä hetkellä ovat mm. etäläsnäolon mahdollistaminen oppimistilanteissa sekä erilaisten tilaisuuksien striimaus.

-Irma

Irma

Kategoria(t): Uncategorized. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s