Vierailu IT Collegessa


DigiTeam vieraili viime viikolla IT Collegessa, joka on nykyisin osa Tallinnan Teknillistä korkeakoulua (TTU).

Isäntämme olivat hyvin kiinnostuneita Laurean verkko-opetuksesta – TTU:ssa opiskelu tapahtuu pääsääntöisesti lähitapaamisissa (luennot ja labrat) ja he hyödyntävät käänteisen opiskelun menetelmää. Lähes kaikki opetus on myös nauhoitettavissa, kiitos siitä luokkiin asennetun laitteiston (Echo360). IT Collegessa tavoitteena tällä hetkellä on kehittää blended learning –ratkaisuja, kokonaan virtuaalisia kursseja ei ollut rakenteilla. Isäntiämme kiinnostikin kovasti, miksi me Suomessa olemme toteuttamassa jopa kokonaisia tutkintoja virtuaalisesti.

Keskustelimme emeritusprofessori Vello Kukkin alustuksen pohjalta, miten opiskelijoiden tavat opiskella ovat kehittyneet 2000-luvulla. Hän kehotti seuraamaan tarkasti opiskelijoita ja kysymään heiltä usein, miten he haluavat opiskella. Toimintaa pitää muuttaa nopeasti palautteiden pohjalta ja pitää kokeilla uusia tapoja. Koulutusohjelmat, kurssit, opetussuunnitelmat ja oppikirjat ovat pysyneet samankaltaisina 50-100 vuotta. Ratkaisuksi professori Kukk esittää koulutukseen semanttisen webin kaltaista mallia, jossa yliopisto on kehysympäristö, joka mahdollistaa tiedon, ihmisten ja yritysten avoimen toiminnan.

vello_kukk

Professori, emeritus Vello Kukk.

Ensimmäisenä päivänä vierailimme myös Mektorys, joka on TUT:n innovaatio- ja yrityskeskus. Siellä oli kekseliäitä esimerkkejä oppimisen muotoilusta, kuten käytävän lattialle maalattu yrittäjyyden polku, jota pitkin pystyi etenemään kävelemällä. Jotain tuttuakin sieltä löytyi: SuomiSauna sekä halauspiste, molemmat Aalto-yliopiston kanssa yhdessä tuotettuja. Yrityskumppanit ja joidenkin maiden lähetystöt sponsoroivat työtiloja varustamalla ne omilla tuotteillaan ja kulttuurillaan. Tilat olivat vapaasti opiskelijoiden käytettävissä ja start upit saivat ilmaiseksi työtilan ensimmäiseksi vuodeksi. 

halauspiste

Halauspiste lattiassa

 

Yrittajyyspolku

Yrittäjyyspolku

Vierailu oli kaiken kaikkiaan erittäin onnistunut ja odotamme innolla IT-collegen partnereita vastavierailulle Suomeen ensi syksynä. 

 

– Tuija & Irma

 

Kategoria(t): Uncategorized. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s