Pieniä robotteja ja suuria näyttöjä


Bett opetusteknologiamessujen hallissa huomio kiinnittyi tänä vuonna runsaaseen makers space tarjontaan; pieniin robotteihin ja ohjelmoitaviin pikkutietokoneisiin kuten Micro:bit ja Rasberry Pi. Toisaalta isot, upeat passiivi- ja aktiivinäytöt standeillä tekivät messualueesta houkuttelevan. Neljä päivää kestävät Bett messut järjestetään joka vuosi Lontoon Excellissä.

Vieri vieressä sekä isot että pienet yritykset tarjosivat tuotteita ja palveluja. Microsoftin ja Googlen suuret ja monipuoliset standit oli jaettu osastoihin, joissa tarjottiin ohjelmaa eri teemoista. Laitteita ja ohjelmistoja ei oltu sekoitettu keskenään, vaan joka alueella keskityttiin tiettyyn asiaan. Vierailijoilla oli mahdollisuus osallistua workshoppeihin ja kokeilla ohjelmia ja laitteita.  Microsoftin Teams, joka meillä Laureassakin kiinnostaa yhä useampia tiimejä, oli paljon esillä. Teamsiin on meillä kaivattu tiimikalenteria ja Microsoftin standillä luvattiin, että kolmen kuukauden päästä sellainen olisi tulossa O365:n ison päivityksen yhteydessä.

EU:n toukokuussa voimaan astuva tietosuoja-asetus, GDPR (General Data Protection Regulation), oli esillä monissa esityksissä ja keskusteluissa. Pääareenan paneelikeskustelua aiheesta johti laulaja-lauluntekijä ja poliittinen aktivisti Bob Geldof. Valitettavasti keskustelu sisälsi kuitenkin enemmän kysymyksiä kuin vastauksia, mutta ainakin ohjelmistojen tuottajille GDPR valmius tuntui olevan tärkeä osa myyntipuhetta.

Osallistuin IlonaIT:n messumatkalle, joka sisälsi myös vierailun Harlow Collegeen ja tulevaisuuden oppimiseen keskittyvän iltaseminaarin Brittish Museumissa. Harlow College on Applen tukema ammatillinen oppilaitos, jossa opetukseen on valittu iPadit ja 10 keskeistä appsia. Saimme osallistua kolmeen oppituntiin; viestinnän tuntiin, tanssitunnille ja puutyön opetukseen. Upeita pedagogisia toteutuksia! Opiskelijat videoivat osaamistaan iPadilla, saivat päivän oppimistehtävät Padletiin ja pitivät oppimispäiväkirjaa sekä saivat palautteet Showbiessä.

Bett messuilla on runsaasti tarjontaa aina varhaiskasvatuksesta korkeakouluun asti. Ehdottomasti kokemisen arvoinen! Kotiintuomisena on runsaasti uusia ajatuksia ja tietoa uusimmista opetuksen sovelluksista.

Opiskelijat esittelivät opiskelumenetelmiä Harlow Collegesta

 

video

– Irma

Mainokset
Kategoria(t): Uncategorized. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

4 vastausta artikkeliin: Pieniä robotteja ja suuria näyttöjä

  1. Ville Saarikoski sanoo:

    Hienoa kuulla, mitä Bett messuilla tapahtui ja että joku Laureasta oli paikalla

  2. Hilkka Vuorensivu sanoo:

    Kiitos Irma Lontoon messujen kuulumisista. Vaikuttaa, että on ollut antoisat messut.

  3. Kiitos matkakertomuksesta, niitä on aina mielenkiintoista lukea! Lisäsin tarinasi tähän matkaraporttien koontiin: http://www.matleenalaakso.fi/2018/01/bett2018.html

  4. irmam sanoo:

    Kiitos. Mikko oli myös messuilla, joten häneltäkin saa varmaan kuulumisia

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s